JOAQUIM NADAL, president del Grup Parlamentari del PSC "Vostè ha imposat un pressupost i diu que no té marge. I aquesta és una vella tàctica: tensar la corda, carregar les tintes, posar-ho tot negre, apel·lar a la responsabilitat, i demanar als altres que assumeixin aquesta responsabilitat per defugir la pròpia". ARTUR MAS, president de la Generalitat "Jo els demano que siguin mínimament responsables. La irresponsabilitat ja ha tingut la seva visualització a les urnes. Només cal que llegeixin els resultats d'aquest passat diumenge. Ja saben què vol dir el preu de la demagògia i el preu de la hipocresia, i el preu de la irresponsabilitat. Els hi han dit els ciutadans, els hi han dit els ciutadans de Catalunya!".

Mas ha fet una crida als grups opositors a “no obstaculitzar” l’aprovació dels pressupostos de 2011, alertant que sense ells Catalunya cauria pel “precipici”. Hores d’ara CiU només té assegurat el vot a favor del diputat independent Joan Laporta, pel que necessita, com a mínim, l’abstenció del PSC, del PP o d’ERC.

Enfrontament amb el PSC

Joaquim Nadal i Artur Mas han protagonitzat l’enfrontament més agre de la sessió. El portaveu socialista ha acusat el govern de “tensar la corda, posar-ho tot molt negre i demanar als altres que assumeixin la seva responsabilitat per defugir la pròpia”.  Mas li ha contestat que els ciutadans han castigat contundentment la “irresponsabilitat” a les urnes, i ha dit que els socialistes ja conèixen de primera mà  “quin és el preu de la demagògia i la hipocresia.”

Més enllà del vot negatiu d’ICV als pressupostos, els únics grups que encara no han decidit si presentaran  esmena a la totalitat són ERC i el PP. Alícia Sánchez-Camacho ha dit que són uns pressupostos “per sortir del pas” i no “per sortir de la crisi”, i Anna Simó d’ERC ha dit que la retallada  “posa en risc la cohesió social.”