Felip Puig ha reiterat que els únics objectius de divendres van ser netejar l'espai i prevenir riscos de cara a una celebració a Canaletes. El conseller d'Interior ha acusat una part dels concentrats de fer una confrontació activa amb la policia i generar els aldarulls. Explicacions que NO han convençut l'oposició. PSC, Esquerra i Iniciativa han demanat responsabilitats al conseller per una actuació que consideren injustificada. JOAQUIM LLENA, diputat del PSC "Ens pot explicar que una operació de neteja es faci amb antiavalots i helicòpters? Deu ser una cosa excepcional. Jo crec que més que càmeres als cascs dels mossos, el que ens cal és criteri, senderi i prudència al cap del conseller". ORIOL AMORÓS, diputat d'ERC "Vostè demana disculpes per si les imatges poden ferir la sensibilitat. I culpa els mitjans de comunicació. No són les imatges conseller, és la seva decisió". JAUME BOSCH, diputat d'ICV-EUiA "Les càrregues a Barcelona i Lleida van ser injustes, desproporcionades i equivocades. Pensa dimitir senyor Puig?". FELIP PUIG, conseller d'Interior "Lamento que hi hagués gent de bona fe que es veiés arrossegada en aquesta confrontació. Però ni la policia va fer el primer pas, durant més de tres hores, ni la resposta fou contra tots els acampats sinó contra aquells grups que van buscar la confrontació". La picabaralla amb el diputat d'Iniciativa ha anat encara més enllà. JAUME BOSCH, diputat d'ICV-EUiA "Vostè és presoner de la seva pròpia caricatura. Tenim un conseller d'Interior intransigent quan la situació social exigeix diàleg i mediació". FELIP PUIG, conseller d'Interior "No atribueixi manca de caràcter i de cultura al cos de policia pensant que el caràcter del conseller pot influir en l'actitud de la policia. Si això fos així, després de quatre anys no tindríem policia en aquest país". Avui Artur Mas també s'ha referit als fets de divendres. En resposta a una pregunta de Solidaritat, el president ha coincidit amb Felip Puig que no tots els concentrats van ser pacífics. ARTUR MAS, president de la Generalitat "No em digui que tothom sense excepció es va comportar de manera pacífica. Perquè vostè sap que no és així i això és faltar a la veritat. Que hi hagi 37 mossos ferits no li diu res a vostè? Que es van pegar entre ells potser?". Mas també s'ha preguntat fins a quin punt és admissible que es pugui ocupar un espai públic de forma indefinida.

Des del PSC, Joaquim Llena ha titllat de temerària i desafortunada la intervenció i ha lamentat la mala imatge que això ha donat al cos, sobretot a l’exterior. Llena demanat al conseller que expliqui per què una operació de neteja es va fer amb antiavalots i helicòpters.

En aquest sentit, Oriol Amorós, d’ERC, ha remarcat que la neteja de la plaça s’havia fet sense problemes fins llavors i ha instat Puig a demanar disculpes als ferits. Amorós, a més, ha lamentat que intenti buscar culpables als mitjans de comunicació.

Més contundent ha estat la compareixença de Jaume Bosc, d’ICV-EUiA. Bosch ha qualificat les càrregues d’injustes, desproporcionades i equivocades i ha responsabilitzat Puig d’una actuació amb violència innecessària i injustificada.

Ja al Parlament, Uriel Bertran, de Solidariat, ha demanat al govern que no esquivi el problema.

Puig en culpa als violents

A causa de l’allau de crítiques, Felip Puig ha tornat a justificar l’actuació de la policia. Ha dit que era necessària tant per netejar de la plaça com per prevenir possibles aldarulls en la celebració de la Champions. Puig, a més, ha assegurat que entre els “indignats” hi havia persones diposades a utilitzar la violència i els ha culpat, a més, d’haver iniciat els enfrontaments.

El conseller d’Interior ha recordat que està elaborant un informe intern crític per tal de detectar possibles errors i ha avançat que en detallarà les conclusions la setmana vinent a la Comissió d’Interior del Parlament. Tot i això, ha insistit que no pensa dimitir del càrrec.

En la mateixa línia, Mas ha assegurat que no tots els manifestants són pacífics i ha qüestionat que sigui admissible que s’apoderin de l’espai públic per un període il·limitat de temps.