XAVIER TRIAS, president del grup municipal de Convergència i Unió "Ens trobem amb una situació amb insinuacions amb situacions que si són veritat són d'una gravetat extrema. I per tant jo demano una cosa: l'alcalde de Barcelona s'ha d'explicar amb aquest tema. I s'ha d'explicar perquè té un altre càrrec: és el president del PSC a Barcelona." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del grup municipal del Partit Popular "La filtració del sumari confirma que ja no estem davant de fets delictius aïllats, com va defensar el govern muncipal sino davant una veritable trama organitzada criminal. Això obliga a constituir d'immediat una comissió d'investigació exigint la màxima transparència. I que l'alcalde Hereu doni immediates explicacions. I que demà mateix es convoqui la junta de portaveus, perque el govern municipal aporti tota la informació al seu abast." JORDI PORTABELLA, president del grup municipal d'ERC "El que no pot ser es què l'equip de govern no reaccioni. Aixó és un festival que és permanent. I ho ha de tallar de socarrel, la permanent sospita que genera desconfiança en la població. Aixó, i ho vaig dir en el cas del Palau, està afectant la credibilitat de la institució. Cosa que no havia passat mai."

Trias: “És d’una gravetat extrema”

“Ens trobem amb una situació i amb insinuacions que si són veritat són d’una gravetat extrema.” D’aquesta manera ha qualificat Xavier Trias els detalls del sumari. El president del grup municipal de CiU pensa que és l’alcalde el que ha de donar explicacions de la situació, com a alcalde de Barcelona i responsable del PSC a la ciutat.

El PP demana una reunió de la junta de portaveus

Alberto Fernández Díaz ha assegurat que la filtració de documents posa en evidència que no es tracta de fets delictius aïllats, sino d’una “trama organitzada criminal.” El president del grup municipal del PP ha exigit que es constitueixi una comissió d’investigació i que el govern doni explicacions a la junta de portaveus.

Portabella: “Això és un festival”

El president del grup municipal d’ERC, Jordi Portabella ha estat contundent. Ha dit que no pot ser que l’equip de govern no reaccioni davant els pressumptes escàndols que esquitxen l’Ajuntament, i ho ha resumit amb un gràfic “això és un festival”. Portabella s’ha lamentat que la situació actual està afectant la imatge del consistori, cosa que “no havia passat mai.”

ICV demanarà el cessament dels imputats

El president del grup municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament, Ricard Gomà, ha assegurat que demanarà el cessament a qualsevol imputat a la pressumpta trama de corrupció urbanística a Ciutat Vella. Gomà insta a la “màxima exigència i transparència” i ha destacat la col·laboració de l’Ajuntament a la trama que afecta Ciutat Vella.