La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Laia Bonet, ha explicat que l’Ajuntament no presentarà recurs contra la sentència del TSJC que ha donat la raó a la plataforma Defensem Can Raventós, que anul·la el planejament urbanístic que va aprovar el Consell Plenari del consistori l’any 2020, perquè no protegia prou la masia catalogada en permetre la construcció d’un edifici a quatre metres de la casa. Bonet ha assegurat que el consistori està obert a reprendre les converses i que la sentència ha fet caure el planejament urbanístic, i això planteja unes condicions diferents de les que hi havia fins ara.

L’Ajuntament no presentarà recurs de cassació

“La primera decisió que hem pres és que no recorrem contra aquesta sentència”, ha explicat Bonet. “Ha estat analitzada pels Serveis Jurídics de l’Ajuntament i no es considera que tingui sentit presentar un recurs”, ha afegit. L’Ajuntament, però, és només una de les parts demandades per la plataforma Defensem Can Raventós. Ara caldrà veure si l’altra part demandada, la promotora Corpedificaciones SL, decideix presentar-ne abans del 23 de juny, quan vencerà el termini.

Oberts a negociar

Bonet ha assegurat que l’Ajuntament sempre ha estat disposat a parlar, fins i tot després que vencessin els terminis estipulats per negociar la permuta. “Recordem que en el seu moment hi havia hagut moltes propostes sobre la taula i una negociació amb un termini que va vèncer, però també amb una posició per part de la propietat de voler continuar amb el seu projecte. Ara el projecte ha caigut per la sentència i nosaltres estem oberts a reprendre les converses, però les condicions són diferents de les que hi havia hagut fins ara”, ha remarcat. “Ara li pertoca a la propietat pronunciar-se i definir quin és el seu plantejament per abordar el nou escenari”, ha afegit.