La tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, ha desvinculat les negociacions per formar un govern de coalició a la ciutat de Barcelona de les del ple d’investidura al Parlament. Bonet ha insistit que no està condicionat i preguntada per si després de les eleccions s’estan reprenent converses ha afegit: “Les converses no han deixat de ser-hi, en diverses intensitats, però en tot moment”.

No és la primera vegada que la portaveu del PSC es pronuncia en aquesta línia. L’endemà de les eleccions catalanes del 12-M també va assegurar que res no condicionaria les negociacions a la ciutat.

Tot plegat, quan s’ha conegut que els dos sectors de la Federació d’ERC a Barcelona han apostat per consultar la militància sobre una possible entrada dels republicans al govern de Collboni.

Article conjunt d’Eva Baró i Jordi Coronas

La petició de consultar l’opció a la militància, l’han feta tant la presidenta de la Federació, Eva Baró, com Jordi Coronas, que formava part de la llista contrària en el procés intern que ERC va celebrar el mes d’octubre. En una carta publicada a ‘El Periódico’, han afirmat: “Ara, més que mai, tenim el deure i l’obligació d’arromangar-nos per posar els valors republicans al capdavant en la construcció del futur de Barcelona, capital de Catalunya i una de les principals capitals europees“. Afegeixen que el valor d’ERC és la seva militància, que “s’ha guanyat el dret a decidir l’estratègia els propers anys”.

Fonts del partit han defensat a EFE que cal consultar la militància sobre si entrar al govern de Collboni com més aviat millor, en qualsevol cas abans que s’acabi el mes, i subratllen que aquesta opinió és compartida per membres dels dos sectors, tal com fa palès l’article publicat aquest dimarts.