Junts i el PP han avisat que les reclamacions milionàries que demanen els propietaris i gestors de pisos turístics a Barcelona sortiran de la butxaca dels barcelonins. Per això, totes dues formacions han titllat la gestió que està fent el govern de l’alcalde, Jaume Collboni, de “no ben resolta” i d'”ocurrència“, respectivament. La queixa arriba el mateix dia que Apartur ha anunciat una ofensiva contra el decret llei que regularà els allotjaments turístics.

Des de Junts, el regidor Damià Calvet ha alertat que “podem estar davant d’un nou cas de mala gestió i de males decisions” que “poden afectar la butxaca de tots els barcelonins“; per això ha assegurat que és “urgent abordar un debat seriós” amb els actors del sector. En canvi, el president del Grup Municipal del PP, Daniel Sirera, ha demanat a Collboni que “expliqui als barcelonins el cost d’aquesta ocurrència”, així com també ha assegurat que “el problema de Barcelona no és el turisme, sinó un alcalde que no ho sap gestionar bé“.

Compareixença de Collboni sobre armes blanques

Els dos partits també han parlat de seguretat i, més en concret, de l’augment de l’ús de les armes blanques que s’ha percebut aquest estiu a la ciutat. En aquest context, Junts ha forçat una compareixença de l’alcalde, Jaume Collboni, en una comissió de seguretat extraordinària aquest dimecres “perquè expliqui el capteniment del govern respecte a la tinença d’armes blanques”, ha dit Neus Munté (Junts). Daniel Sirera (PP) s’hi ha referit com “una situació preocupant”.