Interior illa Mercè Vilaret

El Grup Municipal de Junts assegura que els 46 interiors d’illa de l’Eixample estan més degradats i en mal estat que fa un any. L’estiu passat la formació va presentar una auditoria pròpia de l’estat d’aquests espais i ja llavors va denunciar la deixadesa amb què es trobaven. Llavors, expliquen, el govern municipal va comprometre’s a millorar-los, però en la segona auditoria d’aquest any asseguren que no només no han millorat, sinó que en molts casos estan en pitjors condicions.

El regidor de Junts, Joan Rodríguez, creu que no s’ha fet res perquè el govern “està absolutament abocat a la propaganda i a la imatge”. Lamenta que mentre es penja un gran anunci de la superilla de l’Eixample en una façana venent “imatges idíl·liques d’espais pacificats”, no s’ocupen dels interiors d’illa. Proposen també que es potenciïn aquests espais com a refugis climàtics.

Crear més interiors d’illa

Des de Junts recorden que el 1987 es van començar a recuperar interiors d’illa com el de la Torre de les Aigües. Des de llavors se n’han recuperat fins a 46, i denuncien que amb el governs de Colau no se n’han creat més. Joan Rodríguez defensa que aquests espais generen molt consens entre els veïns i que tot i que “no és fàcil” recuperar-los, creu que val la pena seguir treballant per guanyar-ne de nous.