El Grup Municipal de Junts ha denunciat la deixadesa del govern d’Ada Colau i Jaume Collboni als interiors d’illa públics de l’Eixample. Per fer-ho, la formació ha elaborat una auditoria de 46 interiors d’illa del districte, que ha conclòs que s’han detectat mancances de manteniment, que no hi ha àrees de jocs infantils, que manca verd i, en tres casos, que hi ha assentaments. Junts ja ha presentat l’auditoria al districte per demanar que l’Ajuntament faci les inversions corresponents.

La líder de Junts, Elsa Artadi, ha atribuït l’estat actual dels interiors d’illa a “l’aturada imposada per Colau” del projecte de recuperació i adequació d’aquests espais. De fet, Artadi ha criticat que aquesta decisió sigui “contradictòria” amb altres iniciatives endegades pel govern de BComú i el PSC per guanyar espais públics al carrer: “Es pensen que Janet Sanz sap més que Ildefons Cerdà en el planejament de la ciutat”, ha sentenciat Artadi.

Es dona la circumstància que Junts ha presentat l’auditoria dels interiors d’illa des dels Jardins de la Torre de les Aigües (on hi ha la piscina urbana tancada per molèsties als veïns), i que precisament aquest dijous al migdia hi havia operaris de l’Ajuntament fent tasques de manteniment. Junts han denunciat que no s’ha tractat d’una casualitat, encara que els operaris han assegurat que eren al lloc “perquè avui tocava”.