Tots a una amb Jordi Hereu. La federació del PSC a Barcelona ha aprofitat el consell ordinari d'avui per deixar clar qui volen que encapçali la llista a les properes eleccions municipals. CARLES MARTÍ, primer secretari del PSC Barcelona "De la mà de l'alcalde tots plegats ho tornarem a aconseguir. No en tingueu cap dubte". Cap batalla està perduda, diuen davant les enquestes que apunten a un triomf de Convergència i Unió. De fet, qualifiquen la federació nacionalista de dreta crescuda que no té model ni projecte per a la ciutat. Són ells, diuen, els únics que poden garantir que Barcelona continuï sent la gran ciutat progressista d'Europa. JORDI HEREU, alcalde de barcelona "I amb el nou programa, i amb el treball i l'ímpetu de tots, estic segur que aquest alcalde de Barcelona seguirà sent el futur alcalde de la millor Barcelona". Diuen haver pres bona nota dels erros comesos. I consideren que ara toca arribar a la ciutadania per explicar tot el que han fet, però també tot el que faran l'any que queda de mandat. Uns mesos en què les polítiques socials, la convivència, però sobretot lluita contra la crisi, seran, diuen, les prioritats. Jordi Hereu diu que el PSC té els ingredients per guanyar les properes eleccios municipals: una gran base, l'orgull d'on veven, l'ambició cap on van i, diu, molta gent que els espera.

En la seva intervenció Jordi Hereu ha admés “l’error  polític” que va suposar la consulta de la reforma de l’avinguda  Diagonal i ha assegurat que la seva formació ha pres nota del  missatge que la ciutadania li ha traslladat. “Molta gent ens ha dit:  ‘així, ara i aquí, no’, i com a servidors d’aquesta ciutat, prenem  decisions i hem entès el missatge clarament”, ha afirmat el líder municipal.

Davant de la crisi, Hereu ha afirmat que cal ajustar-se “en tot el prescindible, però no en el necessari”, i ha defensat la importància  de potenciar el civisme i la seguretat ciutadana. “Netejarem més els carrers, posarem més policia local”, ha explicat.

Tanmateix, l’alcalde de Barcelona ha defensat la rebaixa de salaris públics. “Ens ajustem fins  i tot en els salaris, perquè són un instrument i no una finalitat en si mateixa”, ha assenyalat.