La regidora de Nou Barris, Janet Sanz, ha explicat en l’entrevista del ‘BTV notícies matí’ que el consistori només té constància d’un desnonament al districte de Nou Barris des que Barcelona en Comú va entrar al govern. Segons la regidora, el desnonament es va executar perquè no en van tenir constància fins al moment que es va produir. Sanz ha explicat que el districte està en procés de mediació amb 67 famílies afectades i s’han “resolt definitivament” 49 casos.

Segons l’Ajuntament, l’únic desnonament executat a Nou Barris durant el mandat de Colau es va produir el 18 de setembre passat. En aquell cas, un desnonament exprés a Ciutat Meridiana, el districte en va tenir coneixement quan ja estava en marxa i s’hi va arribar quan s’havia donat per acabat. Els Serveis Socials es van fer càrrec de la situació i la família ja ha estat reallotjada.

El portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Carlos Macías, ha explicat que no pot confirmar la dada perquè no tenen registrats tots els desnonaments, “només els que arriben a la PAH”. Tanmateix, ha reconegut que representants del districte estan presents en els desnonaments i que intervenen perquè la comitiva judicial els aturi. Segons Macías, aquest tipus d’accions són “un gran canvi” respecte al govern municipal anterior.

Janet Sanz ha destacat “el gran paper” de les associacions de veïns del districte a l’hora de donar suport a les famílies amenaçades pels desnonaments. A més, ha explicat que el govern municipal vol “una ciutadania activa” que el “forci a buscar alternatives”.