Les diverses responsabilitats que ostentava el fins ara primer tinent d’alcalde, Carles Martí, es distribueixen entre diversos regidors socialistes. La presidència de la Comissió de Cultura, Educació i Benestar Social -que fins ara incloïa també Cohesió Territorial- recau en Imma Moraleda, fins ara regidora només del Programa de Nous Usos del Temps i del Districte de Sants-Montjuïc.

Carles Martí també presidia el comitè territorial, l’òrgan de coordinació dels 10 regidors de districte, que ara coordinarà el delegat de Presidència, Ignasi Cardelús. Al capdavant del Districte de Ciutat Vella, que Martí havia assumit després de la recent dimissió d’Itziar González, hi haurà la regidora Assumpta Escarp, que serà substituïda com a regidora de l’Eixample per Ramon Nicolau. Escarp serà també la portaveu del govern municipal, mentre que Francesc Narváez ho és del Grup Municipal Socialista.

En la compareixença per anunciar tots aquests canvis, l’alcalde Hereu ha subratllat que el govern municipal es reorienta vers el combat de la crisi econòmica. És per això que el primer tinent d’alcalde és el regidor d’Hisenda i Promoció Econòmica, una àrea que es reforça amb la incorporació com a regidor de Comerç de Roger Pallerols, que s’incorpora al ple municipal arran la sortida de Carles Martí.