control transit nus trinitat
Foto: Laura Guerrero

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà ha admès haver parlat amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, sobre la possibilitat de posar peatges a l’entrada de la capital catalana. “No soc ningú per plantejar aquest peatge, però és evident que moltes capitals europees el tenen“, ha remarcat Jordà. La consellera i Colau s’han compromès “a treballar” també en “la problemàtica del transport individual a Barcelona”, segons Jordà.

Jordà, ha participat aquest dissabte en la Declaració de Glasgow d’Alimentació i Clima, a l’Ajuntament de la ciutat amb motiu de la 26a Conferència Mundial pel Clima (COP26). Jordà ha reconegut que “fins ara no s’ha fet prou” des de la Generalitat per afrontar la crisi climàtica. “Aquest departament no està per figurar, sinó per treballar i acompanyar en la transició verda”, ha reblat.

Multa tres empreses per superar els nivells de contaminació

El govern ha anunciat una multa a tres empreses establertes a Catalunya amb una sanció de sis milions i mig d’euros per superar els nivells de contaminació. En una atenció als mitjans des de Glasgow, Jordà ha dit que no pot revelar quines són aquestes companyies, però ha assegurat que són casos “greus” i “algun de molt greu”.