(ACN) El Govern espanyol nega cap relació amb l’espionatge a polítics i membres de la societat civil catalana. Fonts del Palau de la Moncloa han assegurat a l’ACN que l’executiu no està vinculat a la informació destapada aquest dilluns pel grup d’experts en ciberseguretat Citizen Lab sobre l’ús del programari Pegasus per espiar una seixantena de persones vinculades a l’independentisme i sostenen que l’informe no els assenyala.

La Moncloa remarca que Espanya és un estat de dret i que la intervenció de comunicacions s’ha de fer amb autorització judicial. En la mateixa línia, fonts del Ministeri de Defensa han afirmat “amb total contundència” en resposta a l’ACN que l’executiu “sempre actua conforme a dret i en estricte compliment de la legalitat”.

Prèviament, fonts del Ministeri de l’Interior també havien desvinculat el departament de Fernando Grande-Marlaska així com la Policia Nacional i la Guàrdia Civil de l’espionatge i han negat la contractació dels serveis d’NSO, la companyia israeliana que ha dissenyat Pegasus.