Foto: Laura Fíguls (ACN)

El govern de la Generalitat ha assegurat que la incidència de Rodalies que ha deixat Barcelona sense trens aquest diumenge compromet el dret a vot de la ciutadania i també la participació en la jornada electoral del 12-M. La vicepresidenta del govern en funcions, Laura Vilagrà, ha dit que la situació és “intolerable i inacceptable”. També s’hi ha referit el president en funcions i candidat d’ERC, Pere Aragonès, que ha lamentat que no és una excepció, ho qualificat de “molt greu” i d’un “fracàs de gestió”. “No valen excuses”, ha sentenciat.

Catalunya demana al Ministeri que restableixi la normalitat

En la roda de premsa des del Parlament per l’obertura dels col·legis electorals, Vilagrà ha contrastat justament la normalitat de l’inici de la jornada amb “el caos de Rodalies“. “Ens trobem en aquesta situació cada dia, però avui també i pot afectar el dret a vot”, s’ha queixat Vilagrà, que ha demanat al ministre de Transports i Mobilitat, Óscar Puente, que actuïn i restableixin la normalitat, “perquè la situació és greu i intolerable”.

En la mateixa línia, Pere Aragonès, des de Pineda de Mar, també ha enviat un missatge als usuaris afectats per “l’enèsim incident”, fruit de la “desinversió de la xarxa durant tants anys”. El candidat d’ERC a presidir la Generalitat ha exigit als responsables de Rodalies que restaurin la circulació aviat per garantir el dret a votació. També ha assegurat que el replantejament del servei de Rodalies “ha de ser total”.