pavelló soterrat Glòries

L’Ajuntament de Barcelona ja ha posat data d’obertura al pavelló esportiu de les Glòries, que construirà sota terra al solar que hi ha al costat de les vies de Rodalies (a l’illa que conformen els carrers de Tànger, Zamora, Sáncho de Ávila i Pamplona). El consistori preveu que l’equipament, que tindrà tres plantes sota terra, estigui enllestit l’any 2027, al final del mandat del govern de Jaume Collboni. Tot just ara el projecte està en redacció i l’Ajuntament l’ha presentat al veïnat del Parc i la Llacuna del Poblenou, durant el consell de barri.

L’actuació tindrà un cost de 13,5 M €, uns diners que serviran tant per construir l’equipament esportiu com també per urbanitzar la coberta del pavelló, que serà un interior d’illa obert als vianants, amb vegetació i espais d’estada. L’interior d’illa tindrà una superfície de 5.000 m².

Un pavelló de tres nivells

Pel que fa al pavelló esportiu de les Glòries, tindrà una superfície construïda de 3.700 m² i serà soterrat. L’accés el marcarà una pèrgola fotovoltaica, mentre que la resta de pavelló estarà estructurat en tres nivells sota terra. El primer (el de l’accés) permetrà baixar a un vestíbul semiexterior; el segon acollirà la part més pública de l’equipament (amb un altre vestíbul, les grades i altres espais); el tercer nivell serà per a ús exclusiu dels esportistes i del personal (i és on hi haurà les pistes i els vestidors).