També passarà a la història per ser el debat que ha aixecat més expectació ciutadana i expectació mediàtica. Dels 300 periodistes acreditats avui, 130 eren internacionals. A fora el Parlament hi havia dos bàndols clarament diferenciats. A dins, alguns membres de l'Iniciativa Legislativa Popular han seguit la votació en directe des de dues sales adjacents. El resultat final s'intuïa. Celebracions i plors d'alegria que es contraposaven a la cara de profunda tristesa amb la qual marxava el torero català Serafín Marín, acompanyat del diputat popular Daniel Sirera. Aviat hauran de deixar de torejar a casa, tot i que des de la Plataforma de defensa de la festa asseguren que recorreran el resultat. Quan han sortit els diputats contraris a les curses de braus és quan s'han viscut els moments més tensos.

Avui, al Parlament a més de diputats també hi havia molts periodistes. Més de 300 -130 de mitjans internacionals- s’han acreditat per seguir la votació del Ple en directe.

D’altra banda, també s’han apropat fins a la cambra catalana una cinquantena de persones, entre partidaris i detractors de les curses de braus. La majoria s’han aplegat a les portes del Parlament amb pancartes i crits de signe contrari. S’han pogut veure pancartes amb lemes com “Toros sí, toreros no” o “Stop animal cruelty, no more blood”, però també d’altres com “Toros sí, prohibició no”.

A dins del Parlament, alguns membres de la Iniciativa Legislativa Popular han seguit el debat en directe. Un cop acabada la votació favorable a la prohibició de les curses de braus, han celebrat el resultat. La seva alegria contrastava amb la cara trista del torero català Serafín Marín.