El candidat d’ERC a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, Ernest Maragall, acusa el candidat del PSC, Jaume Collboni, de “no fer res” perquè els socialistes facilitin la “tramitació immediata dels pressupostos de Catalunya”. El líder dels republicans a l’Ajuntament sosté que “Collboni està bloquejant la disposició de més de 500 milions d’euros per a Barcelona per a aquest any”. Maragall ha emplaçat el primer tinent d’alcalde “a respectar Barcelona” i influir en l’aprovació dels comptes catalans.

“Senyor Collboni, vostè a qui representa?”, s’ha preguntat l’alcaldable d’ERC. “Al negoci del Hard Rock o a l’interès general de la ciutat?”, ha continuat. Per a Maragall, l’actitud del primer tinent d’alcalde mostra que “és més important el projecte del Hard Rock, i deixa sense atendre totes les urgències de la ciutat de Barcelona”. El líder dels republicans assegura que els 500 milions d’euros d’aplicació a Barcelona bloquegen projectes com ara l’ampliació de serveis sanitaris públics a la ciutat, la qual cosa considera d’una “irresponsabilitat altíssima“.

“El pressupost és absolutament essencial”

Ernest Maragall assegura que som davant d’un “escenari políticament complex”, en què “el pressupost de Catalunya és absolutament essencial per a Barcelona”. Els comptes, defensa el candidat d’ERC a l’Ajuntament, “estan aturats en espera que el socialisme català decideixi deixar de bloquejar la decisió i respecti l’interès general”.