La Federació d’ERC a Barcelona consultarà a la militància sobre una possible entrada al govern de Collboni aquest dijous en un congrés extraordinari en què els militants hi podran dir la seva. Es farà a les 19 h a l’Orfeó Martinenc, segons una carta que s’ha enviat als militants a la qual ha tingut accés EFE. Tot plegat, l’endemà de conèixer el principi d’acord entre els republicans i el PSC. L’entesa inclou que Esquerra tingui “responsabilitats de gestió en àrees clau, com la llengua catalanajoventutturismepromoció econòmicadrets socialsprojecció de ciutat, gent gran o qualitat urbana“.

Aquest dimecres al matí, a partir de les 11 h, la presidenta de la Federació, Eva Baró, i el portaveu adjunt del grup municipal compareixeran per donar tots els detalls de com funcionarà el procés. Fons del partit a Barcelona han explicat que la fórmula per validar l’acord ha de ser un congrés. El reglament del partit diu que si hi ha acord de govern que implica un vot diferent del de la investidura, s’ha de seguir la mateixa fórmula que es va fer servir per consultar la militància en el primer cas que, en aquest cas, va ser un congrés.

El pacte pels pressupostos va obrir la porta a una possible entrada al govern

El partit republicà va aconseguir un pacte pressupostari amb Collboni al febrer, fet que semblava obrir la porta a una entrada posterior al govern municipal. ERC es va voler assegurar l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat abans de fer el pas a Barcelona, segons diverses fonts del partit consultades per EFE. Els comptes catalans no van arribar mai a aprovar-se i van comportar un avançament electoral a Catalunya que va posar en pausa tot el procés a Barcelona. Ara, s’ha tornat a reactivar.