El portaveu del Grup Municipal d’ERC a Barcelona, Jordi Castellana, ha denunciat aquest dijous el problema de soroll nocturn i incivisme que afecta els veïns dels entorns de la plaça de la Solidaritat, un espai limítrof entre el barri de la Maternitat i Sant Ramon, a Barcelona, i el de Collblanc, a l’Hospitalet.

Des de fa mesos, els residents d’aquesta zona pateixen les molèsties derivades dels botellots nocturns, l’ús d’altaveus a altes hores de la nit i l’acumulació de brutícia. ERC denuncia que el fet de ser un espai a la frontera entre dues ciutats fa que “les administracions locals es deslliguin de responsabilitats” i demana més coordinació entre els dos consistoris. “Cal actuar ja, de manera coordinada, escoltant i acompanyant el veïnat, i aportant solucions efectives”, ha assenyalat Jaume Graells, líder d’ERC a l’Hospitalet.

Els veïns se senten “indefensos i frustrats”

Els veïns de la zona denuncien que la situació els està afectant la salut i que hi ha veïns de la plaça que estan marxant. Asseguren que se senten “indefensos i frustrats per la inoperància policial” i atribueixen gran part de la culpa de la situació a les botigues 24 hores que venen alcohol fora d’hores i a alguns locals de la plaça que generen molt soroll i que, segons els veïns, “tenen una clientela molt violenta”, que crida i es baralla a la porta dels locals i no els deixa dormir.

ERC presentarà propostes als propers plenaris dels dos ajuntaments

Per acabar amb aquesta situació, Esquerra Republicana proposa una sèrie de mesures impulsades de manera conjunta entre els dos consistoris, que registrarà perquè siguin debatudes al plenari de les Corts i al de l’Hospitalet del mes d’octubre.

En primer lloc, demanen establir un dispositiu de presència continuada d’agents cívics, policies locals i mossos d’esquadra amb l’objectiu d’assegurar que es compleixin les ordenances municipals i evitar els comportaments incívics. També reclamen un reforç dels serveis de neteja, especialment durant els caps de setmana i les nits, coordinat entre Barcelona i l’Hospitalet.

Una altra de les propostes és intensificar les inspeccions a les botigues 24 hores per controlar que compleixin la normativa vigent en relació amb la venda d’alcohol a menors i horaris de tancament.