Esquerra Republicana de Barcelona no decidirà si entra o no al govern de Jaume Collboni fins després del congrés nacional del partit, previst per al 30 de novembre i que en definirà la nova direcció. Ho ha assegurat la presidenta dels republicans a l’Ajuntament , Elisenda Alamany, en les intervencions que han fet els grups polítics al saló de Cent l’últim dia de les Festes de la Mercè. Alamany ha assegurat que es tracta d’un debat “molt estratègic” i que “anirà alineat amb la futura direcció nacional”.

Per això, la líder d’ERC al consistori ha especificat que la decisió s’haurà de prendre “quan el congrés nacional acabi” i ha recordat que serà la militància qui s’hi haurà de pronunciar. Aquest mes de juny el congrés extraordinari d’Esquerra, que havia de votar l’acord de govern amb el PSC a la ciutat es va ajornar sense data perquè l’assistència de militants va sobrepassar l’aforament de l’Orfeó Martinenc, on s’havia de produir la votació.

Alamany fa gala de “marcar el rumb” del PSC

En la seva intervenció, Alamany ha fet gala de “marcar el rumb” dels socialistes al govern de Barcelona. “Estem contents perquè defensa el nostre model de ciutat i no el dels altres”, ha afegit, i ha concretat amb quines qüestions: “Collboni diu que vol eliminar els pisos turístics, que vol governar el turisme, que vol regular els lloguers de temporada… I això no és casualitat“.

Justament aquest dissabte Oriol Junqueras, que opta a recuperar el lideratge d’ERC, va proposar que Elisenda Alamany fos la secretària general de la formació. Serà així si la candidatura de Junqueras guanya les eleccions del partit, que se celebraran en el congrés cabdal per a la refundació d’ERC del 30 de novembre. En l’acte en què ho va anunciar, la líder dels republicans a la ciutat va afirmar que “ERC tornarà a ser gran, tan gran com Catalunya necessita”.