L’alcalde Jordi Hereu s’ha desplaçat a un dels punts habilitats pel vot i ha dit: “Tothom ha de tenir clar que tothom pot votar, que en lloc d’una papereta i una urna el que hi ha és una màquina en la qual s’ha d’apretar un botonet. Però és molt fàcil votar i participar en aquesta consulta”.

El seu soci de govern, l’ecosocialista Ricard Gomà ha reiterat que cal reformar l’avinguda i ho ha defensat repartint tríptics informatius en què se’n detallen els motius. ICV-EUiA haurà repartit, aquest dies, 100.000 fulletons per tota la ciutat.

L’oposició també hi ha dit la seva. El president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha acusat el govern municipal de convertir la campanya de la consulta en una campanya d’imatge de l’alcalde. El dirigent popular defensa la reforma però creu que les dues opcions proposades per l’Ajuntament limiten els ciutadans.

Fernández Díaz ha afegit que “el tramvia es podria fer passar per altres indrets de Barcelona” i no només per la Diagonal o “construir un túnel soterrat per rodalies o pel propi tramvia i ferrocarrils”, una idea que també va suggerir dilluns passat Jordi Portabella, al programa “Els uns i els altres” de BTV.