Els veneçolans residents a Barcelona han votat aquest diumenge al Casal de Barri Trinitat Nova, un dels cinc punts de votació habilitats al conjunt del territori espanyol. Entre les 6 i les 18 h, els residents a Catalunya, Aragó, Comunitat Valenciana i Balears han votat a la nostra ciutat. Només a la nostra ciutat estan cridats a votar 7.782 veneçolans, una xifra que no inclou tots els residents. Per denunciar les restriccions en el dret a vot des de l’estranger, centenars de ciutadans s’han concentrat a la plaça de la Universitat.

La votació comença 40 minuts tard

Des de bon matí, centenars de persones han fet cua al carrer per participar en aquests comicis. Les votacions han arrencat amb 40 minuts de retard, perquè, segons l’organització, no havia obert el centre cívic i no es podien constituir les meses.

Més enllà d’aquest petit incident, les votacions s’han desenvolupat en un ambient festiu i amb moltes banderes veneçolanes. A peu d’urna, els electors amb dret a vot han explicat que no han tingut problemes burocràtics per dipositar la papereta. Això sí, molts no podran votar per no tenir actualitzada tota la documentació requerida.

Pancartes i càntics contra Maduro

També s’han vist diverses pancartes i samarretes contràries al president de Veneçuela, Nicolás Maduro, amb els lemes “Fora Nicolás Maduro” i “Maduro, ha arribat el teu final”. També s’han sentit càntics que anaven en la mateixa línia. Alguns s’han queixat que per votar els han fet treure’s samarretes i gorres amb simbologia. L’organització també els ha convidat a interrompre els càntics al carrer, apel·lant que a menys de 150 metres del punt de votació no podien cantar ni manifestar cap opinió política.

Continuïtat del chavisme o canvi de rumb?

Els veneçolans decideixen aquest diumenge si volen donar continuïtat als 25 anys de chavisme o un canvi de mans a l’executiu. Nicolás Maduro opta a la reelecció i s’enfronta al líder de la principal coalició opositora, Edmundo González, que diverses enquestes situen com a favorit. Segons dades de l’Idescat, la població veneçolana resident a Barcelona ja supera les 15.000 persones.