El cas Millet, finalment, serà investigat en comissió parlamentària. Avui, el PSC ha donat el vistiplau a aquesta proposta d'Iniciativa, després que Ciutadans, Esquerra i els populars ja li haguessin donat suport. Una comissió que investigarà la possible utilització del Palau de la Música per part de Convergència Democràtica de Catalunya per ocultar donacions. MIQUEL ICETA, viceprimer secretari del PSC "El nostre compromís és col·laborar amb tots els grups, també amb el de Convergència i Unió, per fer d'aquesta comissió un instrument útil i, en cap cas, un motiu de baralla partidista addicional." La comissió podria començar al mes que ve i hauria de treure les seves conclusions a finals de juliol, just quan s'acaba l'activitat parlamentària. Convergència i Unió s'hi ha mostrat crítica, tot i que l'accepta. Però demana que també s'investigui el cas Pretòria i els informes externs encarregats pel tripartit. ARTUR MAS, president de CiU "Però, de tota manera, si ells consideren que ho han de fer, doncs que ho facin. Només demanem una cosa, aleshores, que crec que això sí que és just, no? Si no ens hi oposem, el que sí que demanem és que aquesta comissió d'investigació que volen crear, a més a més dels temes del Palau de la Música, s'ocupi de tot allò que en aquests moments està sota investigació judicial." El govern català no ha pogut valorar encara aquesta notícia, ja que s'ha fet pública un cop acabada la reunió dels dimarts. En qualsevol cas, la consellera de Treball, Mar Serna ha expressat en la roda de premsa posterior, que el govern no s'oposa a aquest tipus d'investigacions parlamentàries. MAR SERNA, consellera de Treball "El govern ha de respectar els acords parlamentaris i no ha de valorar ni en positiu ni en negatiu els acords que s'arribin dins d'aquest àmbit per diferents grups parlamentaris." Serna també ha parlat del presumpte tracte de favor que haurien rebut Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, dos imputats en el cas Pretòria, per part de membres del govern. La consellera ho ha negat assegurant que la Generalitat té un actitud de tolerància zero en qualsevol causa de corrupció.

La comissió tindrà dos mesos per dur a terme la investigació, ja que haurà de tenir a punt les conclusions abans de les vacances d’agost. Per poder-ne treure l’aigua clara, els partits no descarten citar a declarar el mateix Fèlix Millet.

Millet i Pretòria a la mateixa comissió?
Els dos casos més importants de corrupció que han sacsejat recentment la política catalana podrien acabar investigant-se en paral·lel des del Parlament. El líder de l’oposició, Artur Mas, ha advertit que portar a la cambra un cas que està encara en mans de la justícia pot empobrir el debat polític a pocs mesos de les eleccions. Però ho accepta si la comissió furga també en el presumpte encàrrec d’informes inútils per part del tripartit i la trama de corrupció urbanística del cas Pretòria, que afecta alguns regidors socialistes de l’àrea metropolitana.

De fet, el cas Pretòria podria acabar esquitxant el mateix govern de la Generalitat, perquè -segons han publicat alguns mitjans- Macià Alavedra i Lluís Prenafeta haurien mantingut converses amb dos consellers de la Generalitat perquè donsessin una empenta als seus negocis. Els dos exalts càrrecs del Govern Pujol haurien parlat amb Antoni Castells, conseller d’Economia, i Joaquim Nadal, de Política Territorial, per “vendre” aquests contactes als seus clients, a canvi d’una comissió.

El jutge va aixecar el secret de sumari del cas Pretòria la setmana passada, però encara no n’ha trascendit res. L’enorme volum de les diligències, més de 10.000 folis, no ha permès encara a les parts consultar-lo en profunditat.