L’Eixample homenatjarà Salvador Puig Antich amb un espai de record davant del bar Funicular, al carrer de Girona, 70, on va ser detingut l’any 1973. A proposta del grup municipal d’ERC, la iniciativa s’ha aprovat per part de tots els grups polítics tret del PP en el consell plenari de l’Eixample d’aquest dijous. Precisament aquesta proposició s’ha portat a votació un dia després que l’Estat hagi anul·lat la sentència de Puig Antich.

Pendent de consensuar quin tipus de senyalística

La petició d’ERC és col·locar un faristol, i no una placa, que tingui prou espai per poder explicar “la realitat dels fets” que van tenir lloc en aquest bar de la Dreta de l’Eixample. El govern ha acceptat aquesta proposició perquè creu necessari que es visualitzi i les noves generacions recordin els fets tràgics que hi van passar. A més han reiterat que “en aquest moment, amb el feixisme que recorre Europa, encara és més important”.

Anul·lada la sentència de Puig Antich

La proposició ha coincidit amb l’anul·lació de la sentència que va condemnar Salvador Puig Antich al garrot vil. El ministre de Memòria Democràtica va entregar dimecres 16 d’octubre a les germanes el document que declara il·legals els tribunals i jurats que van jutjar Puig Antich el març del 1974.