Joan Coscubiela s'ha reunit amb els líders del sindicat USOC, amb qui ha coincidit que el més urgent per sortir de la crisi és obrir l'aixeta del crèdit a les pimes i apujar els impostos a les grans rendes del capital. Només així, diuen els ecosocialistes, es podrà frenar el creixement de la pobresa. JOAN HERRERA, secretari general d'ICV "CiU estigmatitza la pobresa, el PP fa com si no hi fos i per al PSOE no ha estat precisament una prioritat. Per això és tan important la veu d'Iniciativa per Catalunya Verds Esquerra Unida i Alternativa, per visibilitzar un drama: el de la gent exclosa, la gent pobra." El líder d'Iniciativa i el senador Jordi Guillot han visitat el Banc dels Aliments, que consideren una bona iniciativa tot i que lluiten perquè no sigui tan necessària.

Després de la reunió amb USOC, Coscubiela s’ha reservat la tarda per descansar i preparar el debat televisiu d’aquesta nit amb els cinc candidats al Congrés per Barcelona. Però el secretari general d’ICV, Joan Herrera, i el candidat al Senat, Jordi Guillot, han seguit fent campanya amb una visita al Banc dels Aliments. Des d’allà han volgut denunciar la pobresa que està generant la crisi.

Herrera i Guillot s’han compromès a seguir treballant per afavorir el finançament i la tasca d’aquesta mena d’institucions, que consideren oblidades pels grans partits, però han insistit que la seva prioritat és influir en les polítiques econòmiques perquè la pobresa no s’estengui més.