El grup de Barcelona en Comú a Ciutat Vella denuncia impossibilitat de la participació ciutadana en plenaris, consells de barri o audiències públiques del districte. Els comuns fan referència als grans desplegaments policials i limitacions d’aforament als òrgans de participació, que segons la formació política, condicionen o impossibiliten la participació de la ciutadania. La denúncia pública l’han feta a través de les xarxes socials.

A l’audiència pública celebrada dijous, 27 de juny, es van viure moments de tensió entre la presidenta del consell, Carolina Recio (BComú), i el regidor del districte, Albert Batlle (PSC), per la manera en què la primera conduïa aquesta i altres sessions. El darrer consell plenari de Ciutat Vella del maig passat es va haver de suspendre per tensions derivades del desallotjament de La Tancada.

A l’audiència pública del 27 de juny, Carolina Recio va demanar que s’expressessin les opinions amb respecte. “Que les expressions siguin respectuoses, que ens escoltem amb respecte però que la discrepància quedi en el pla ideològic“. També va manifestar el desig que “a l’igual que a altres districtes es pot entrar amb tranquil·litat als plenaris, també ho puguem fer aquí“.

Tensió al carrer i a l’interior dels òrgans de participació

Precisament, a audiència pública de la setmana passada es preveia amb nombrós públic ja que dies abans i per les xarxes socials s’havia convocat al veïnat per manifestar-se davant de la seu del districte de Ciutat Vella per rebutjar la presència de narcopisos al barri.

L’entrada a la seu del districte va estar custodiada amb tanques i efectius de la Guàrdia Urbana. Aquest fet va indignar molts veïns, alguns dels quals no van poder entrar pel límit d’aforament. D’altres que sí hi van poder accedir hi van mostrar el rebuig a aquest desplegament quan van intervenir en l’audiència. En aquest sentit, la presidenta del consell, va manifestar el desig que “a l’igual que a altres districtes es pot entrar amb tranquil·litat als plenaris, també ho puguem fer aquí“.