(ACN) L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat aquest dilluns que manté la “mà estesa” als comuns per arribar a un acord per al pressupost municipal 2025, després que l’exalcaldessa Ada Colau hagi dit que plega com a regidora i que la seva formació es quedarà a l’oposició. Collboni ha insistit en la voluntat d’arribar a “acords progressistes” a l’Ajuntament. Sobre la sortida de Colau, Collboni ha expressat “respecte personal i polític” a la decisió de l’exalcaldessa.

Les paraules de l’alcalde de Barcelona han arribat després que Colau assegurés que Barcelona en Comú farà oposició al govern de Collboni en considerar que aquest no ha mostrat voluntat de construir un possible govern de coalició. En resposta a les declaracions de Colau, Collboni ha expressat la voluntat que l’arribada a acords amb altres formacions sigui la “dinàmica habitual” durant el mandat i ha remarcat “l’oferiment a continuar dialogant” amb BComú per arribar a acords “progressistes”, tot citant l’exemple de l’acord pressupostari amb ERC per als comptes del 2024 (que, finalment, es van acabar aprovant via qüestió de confiança).

“La voluntat com a alcalde progressista és articular una majoria progressista“, ha remarcat l’alcalde, i ha insistit que confia que més endavant “puguem arribar a acords progressistes amb BComú”, ha afirmat. Collboni també ha defensat la intenció que hi hagi “diàleg i acord” amb les formacions al consistori durant el mandat.