Jaume Collboni i David Escudé han pagat 100 euros de multa per circular en bicicleta pel carrer d’Avinyó, segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha pogut confirmar betevé. L’import final de la sanció ha estat de 50 € per cadascun pel pagament immediat.

L’alcalde i el regidor van difondre unes imatges en què se’ls veia circular per un tram on l’Ajuntament havia prohibit anar amb bici o patinet i els conductors estan obligats a baixar del vehicle i continuar a peu. Segons l’article 71 de l’Ordenança de circulació de vianants i de vehicles, aquesta infracció es denuncia amb una sanció de 100 euros.

L’Ajuntament ha informat que, detectada i reconeguda la infracció, l’alcalde ha manifestat la seva voluntat de fer front a la sanció i ha fet efectiu el pagament, com també el regidor David Escudé.

L’Ajuntament té previst retirar la prohibició del carrer d’Avinyó

La senyalització, que ja s’havia provat durant els mesos d’estiu a la ciutat, es va instal·lar el mes de gener en 25 carrers del districte de Ciutat Vella. L’objectiu de la mesura, que forma part del Pla endreça, és reduir els conflictes de convivència entre els vianants i els conductors d’aquests vehicles.

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Laia Bonet, ha explicat que l’Ajuntament al febrer, després de les queixes de diversos col·lectius com el BACC, va elaborar un pla per poder retirar alguns d’aquests senyals que obliguen a baixar de la bici o del patinet, “perquè no tenia sentit mantenir-les”, i el carrer d’Avinyó és un d’aquests casos on “s’havia de treure el senyal, però no s’ha fet encara”.