rutes alcohòliques

(EFE/Redacció) El regidor de BComú a l’Ajuntament de Barcelona, Marc Serra ha reclamat que l’anunci de pròrroga per quatre anys de la prohibició d’activitats com rutes de consum d’alcohol a Ciutat Vella vagi acompanyat de recursos d’inspecció i sanció perquè no es converteixi en paper mullat.

En la Comissió de Seguretat del mes de juliol, BComú va denunciar que encara s’organitzaven rutes alcohòliques a la ciutat —tot i estar prohibides— i per això va demanar que augmentés la pressió contra aquesta oferta. Així, també van demanar que el veto s’incorporés a la nova ordenança del civisme.

Reclamen transparència a Collboni

Els comuns també han reclamat al govern de Jaume Collboni que faci públiques les dades del darrer any relatives a aquest assumpte i, especialment, si s’han mantingut les inspeccions als establiments col·laboradors i a quants promotors que ofereixen aquestes rutes a través d’internet han sancionat.

En aquesta línia, Serra ha lamentat que aquesta mesura s’adopti només a Ciutat Vella i ha subratllat que el seu grup va reclamar que s’apliqui també a districtes com Sant Martí també a l’Eixample, on els veïns de carrers com Enric Granados han incrementat les queixes pel soroll i les molèsties dels bars de la zona.