aviation week barcelona

Barcelona ha expressat el seu rebuig a la presència d’empreses vinculades amb la guerra de Gaza, a la fira Aviation Week 2024, que se celebrarà del 22 al 24 d’octubre a la Fira de Barcelona (al recinte de la Gran Via). A la Comissió de Presidència, Barcelona en Comú i Esquerra han defensat dos precs per demanar al govern de Jaume Collboni que veti la presència d’empreses israelianes i d’aquelles que estiguin relacionades amb la guerra a Gaza.

Malgrat que l’executiu ha rebutjat els precs i ha dit que no té potestat per cancel·lar la fira ni per vetar la presència d’empreses, el tinent d’alcaldia Jordi Valls ha dit que “no estic en absolut còmode amb el fet que hi hagi empreses militars”, i ha reiterat que el govern del PSC “comparteix la condemna contra el genocidi de Gaza”. De fet, l’Ajuntament va trencar relacions institucionals amb Israel fins que no hi hagi un alto el foc definitiu.

Per la seva banda, Jess González (BComú) ha lamentat que l’esdeveniment “representa tot el que no necessita Barcelona, va en contra de la cultura de la pau, l’emergència climàtica i dels drets del poble palestí”. Rosa Suriñach (ERC) ha qualificat d'”estrany” que Barcelona aculli “empreses vinculades amb la venda d’armes” i ha instat el govern a incidir per “prohibir que aquestes empreses participin en cap fira a Barcelona”.

BComú, ERC i PSC representen 24 dels 41 regidors de l’Ajuntament. En tractar-se de precs, la resta de grups de l’oposició (Junts, el PP i Vox) no han tingut dret de rèplica per fer el seu posicionament.