Als equipaments municipals com aquest no es podrà entrar ni amb burca, ni amb nicab ni amb qualsevol element que oculti la cara. La prohibició del vel integral als equipaments que depenen de l'Ajuntament, però no al carrer, és una mesura que, segons l'alcalde, es pren per raons de seguretat, de forma preventiva i està basada en el sentit comú. La prohibició no s'estén ni al transport públic ni als equipaments que depenen d'altres administracions, com escoles i hospitals. Per això Hereu ha demanat un marc legal més ampli. L'alcalde estableix aquesta norma per decret, amb l'objectiu d'evitar el debat polític sobre aquesta qüestió, tot i que aquest matí a la Comissió d'Immigració tots els partits n'han parlat sense arribar al consens. El mateix soci de govern se'n desmarca. El PP també, però per situar-se a l'altre extrem, en el de demanar més prohibicions. I CiU i ERC d'acord amb el fons, però no amb la forma. El govern municipal té previst posar en marxa una campanya per informar i fer pedagogia sobre aquesta prohibició.

El govern municipal ha decidit prohibir entrar amb el burca, el nicab o qualsevol element que oculti la cara o dificulti la identificació. La prohibició s’ha basat en un informe jurídic i s’al·leguen mesures de seguretat per fer-ho. L’alcalde, que és qui signarà el decret perquè entri en vigor la prohibició, diu que es pren aquesta decisió de forma preventiva i fent prevaldre el sentit comú.

La mesura, però, no compta amb el suport de tots els grups polítics. Iniciativa per Catalunya hi està en contra. ERC  s’ha mostrat en desacord amb l’anunci de l’alcalde i l’acusa de governar “a cop de decret”. Els republicans pensen que aquest hauria de ser un tema per debatre a la comissió d’immigració. De la seva banda només el PP ha reclamat anar més enllà.