Barcelona és la primera capital de tot l’estat espanyol en inversió social per habitant durant els darrers quatre anys. Són dades obtingudes per l’Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials que ha avançat ‘El Periódico’ i a les quals també ha tingut accés betevé. L’anàlisi s’ha fet comparant les sis ciutats més poblades d’Espanya, que són Madrid, Barcelona, València, Sevilla, Saragossa i Màlaga.

La investigació conclou que Barcelona ha destinat una mitjana de 233,42 euros per habitant a inversions socials en l’últim mandat, la xifra més alta de totes les localitats estudiades. L’any en què s’hi han destinat més diners ha estat el 2022, amb 251,39 euros.

Un 50 % més d’inversió que Madrid

En els quatre anys estudiats, Madrid ha destinat 156,22 euros de mitjana a inversió social per habitant. Aquesta dada és un 49,41 % inferior a la inversió realitzada de mitjana per Barcelona en el mandat actual (233,42 euros).

Al darrere de Barcelona i Madrid, la ciutat que ha fet més inversió social per habitant els darrers quatre anys és Sevilla —134,08 euros—, això és gairebé 100 euros menys per habitant que la capital catalana. En altres paraules, Barcelona destina un 75 % més d’euros per habitant a la inversió social que no pas la capital andalusa. Al darrere de Sevilla hi ha Màlaga (128 €/habitant), Saragossa (125 €/habitant) i València (114 €/habitant).