Barcelona ha estrenat aquesta tardor l’Espai Niu, un equipament municipal pioner per atendre infants i joves que han estat víctimes de maltractament en l’entorn de la llar. L’Espai Niu és a la plaça de Tetuan i s’ha dissenyat específicament perquè els infants se sentin còmodes per explicar el seu cas i fer teràpia. Més enllà d’això, la particularitat d’aquest centre és que els terapeutes també treballen amb els pares i les mares que han exercit la violència contra els seus fills.

L’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, ha visitat l’Espai Niu aquest dimecres en la inauguració oficial de l’espai i ha saludat els treballadors que s’encarregaran d’atendre la canalla i les famílies. El centre preveu atendre 100 persones cada any i ofereix dues línies d’intervenció, a través de la psicoteràpia familiar i la psicoteràpia infantil. De forma general, l’Espai Niu donarà tractament intensiu durant 24 mesos, que seran prorrogables sis mesos més.

Collboni, que ha destacat el “model pioner de teràpia integral, que inclou les famílies”, també ha explicat que durant tot el 2023, els serveis d’atenció a la infància i l’adolescència (SEAIA) van atendre un total de 4.400 joves, dels quals un 40 % estan en situació de tutela per part de la DGAIA.