Gent treballant

(ANC/Redacció) L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, destina dos milions d’euros a ajuts a empreses que contractin menors de 30 anys a l’atur o, per primera vegada, que facin contractes indefinits a persones doctorades. Es tracta de les subvencions Crea Feina Barcelona 2024, a través de les quals les empreses podran rebre ajuts de fins a 8.000 euros per cada nou contracte a joves. L’import augmenta en el cas que es tracti de dones i varia segons si la persona contractada està en risc d’exclusió, a l’atur, si és la seva primera ocupació o si està en situació d’atur de llarga durada. Pel que fa a la segona línia, els ajuts poden ser de fins a 15 euros. Es preveu afavorir la contractació indefinida de 235 persones.

Dels dos milions, un és per als ajuts als joves a través de Crea Feina, que busca fomentar la incorporació al mercat laboral de menors de 30 anys a l’atur i residents a la ciutat, per cobrir llocs de treball amb contractacions indefinides. L’altre milió es destina a la nova línia Crea Feina Investiga, per afavorir la contractació de personal científic i investigador amb títol de doctorat, amb l’objectiu de millorar la competitivitat del teixit empresarial al territori i promoure la transferència de coneixement al sector productiu.

Condicions: estar empadronat a Barcelona

En tots els casos, la persona contractada ha d’estar empadronada a Barcelona. Els contractes hauran de ser indefinits i a jornada completa, excepte en els casos de situació de risc d’exclusió social.

Les contractacions de persones amb títol de doctorat es destinaran a participar en projectes d’investigació, desenvolupament i activitats d’innovació, preferentment en el marc dels sectors estratègics recollits al Barcelona Green Deal, com són economia del visitant, comerç, salut i bio, economia social i solidària, tecnologia, indústries creatives, esport, agroalimentari, economia blava i economia de les cures.

Aquesta segona línia oferirà també als contractats la participació, sense cost econòmic a ells ni a les empreses beneficiàries de l’ajut, en accions formatives per adaptar-se als entorns empresarials i a les seves necessitats. L’objectiu és afavorir la transferència de resultats de la cerca i l’enfocament empresarial a l’activitat investigadora.

En aquest cas, es limitarà a tres el nombre d’ajuts per a la contractació de joves en una mateixa empresa i a cinc els ajuts que una mateixa empresa podrà sol·licitar per contractar personal investigador en aquesta convocatòria.

Les sol·licituds es poden presentar des d’aquest dimecres i fins al 31 d’octubre.