lliurament pisos entitats socials

(ACN) L’Ajuntament de Barcelona convocarà bianualment el programa de cessió de pisos públics a entitats socials per destinar-los a usuaris amb necessitats, com persones amb problemes de salut o amb discapacitat; víctimes de violència masclista o persones sense llar. En el marc d’aquest programa, les entitats socials del tercer sector poden sol·licitar la cessió d’habitatges del parc públic municipal per destinar-la a col·lectius en situació de vulnerabilitat social i econòmica.

En un comunicat, el consistori assenyala que les cessions d’habitatge inclusiu volen donar resposta a l’augment de la demanda en el mercat lliure i la necessitat de pal·liar situacions d’exclusió del dret a l’habitatge. Els pisos cedits són de titularitat de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona i formen part del parc públic municipal. La convocatòria del Consorci de l’Habitatge de Barcelona es dirigeix a entitats amb programes que requereixin un habitatge per fer un acompanyament a famílies o de convivència en procés d’assoliment d’autonomia.

El comissionat d’Habitatge, Joan Ramon Riera, ha destacat que el programa busca “ajudar les famílies a sortir de les situacions d’emergència” i ha recalcat que el consistori vol que tingui regularitat.

Lliurades les claus de nou habitatges

Aquest dilluns s’han lliurat les claus de nou habitatges, que corresponen a la convocatòria que es va obrir al novembre, en què es van presentar 35 entitats i se n’han seleccionat nou. Fins a finals d’any, les entitats restants quedaran en llista d’espera per si fos possible adjudicar-los un altre habitatge.

La cessió dels habitatges es formalitza a través d’un conveni amb una durada mínima de quatre anys, renovable segons la normativa. Els pisos d’aquest programa d’inclusió estan ubicats als districtes de Ciutat Vella, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. Amb aquests, l’Ajuntament destina 150 habitatges a diferents programes d’inclusió social.