L’escriptor i polític Alfred Bosch ha estat aquest dimecres a la tarda al betevé directe per presentar el seu darrer llibre, Obriu pas!, un relat sobre els orígens de la llengua catalana. Durant l’entrevista, Bosch ha explicat els motius del seu retorn a la política activa, impulsant Foc Nou, una tercera candidatura per liderar ERC.

Bosch ha afirmat que ha fet el pas perquè “ERC va a la deriva i hem de fer alguna cosa per redreçar el rumb”. Ha assegurat que en aquest moment el partit independentista ha de fer un canvi profund i que no seria creïble si al capdavant continuessin les mateixes persones. “I si jo puc ajudar, hem d’intentar-ho com a mínim. Ho tinc claríssim”, ha dit.

“Oriol Junqueres s’ha de prendre un respir”

Bosch ha volgut deixar clara l’estima que li té a Oriol Junqueras, una persona, ha dit, que “es mereix tots els honors per totes les coses que ha fet”. Tot i això, creu que en aquest moment el partit ha de demostrar que estan disposats a fer un canvi i que, per aquest motiu, Junqueras “s’ha de prendre un respir i potser d’aquí a un temps pot tornar amb energies renovades”.