Elisenda Alamany ERC

(ACN/redacció) La presidenta del grup d’ERC a Barcelona, Elisenda Alamany, ha refermat la seva aposta per entrar al govern de l’alcalde, Jaume Collboni, a l’Ajuntament de Barcelona. En una entrevista a ‘Els matins’, de TV3, Alamany ha defensat que un partit independentista com ERC ha de governar a Barcelona i ser a les institucions. En referència a la votació frustrada de la militància d’ERC al juny per decidir si el partit entrava al govern municipal, Alamany ha dit que van passar “coses rares” que no s’haurien de repetir.

A Barcelona sí, però no a l’executiu d’Illa

Jo vull que a Barcelona hi hagi una força independentista com la nostra que governa”, ha reclamat. Ara bé, ha rebutjat fer el mateix a l’executiu de la Generalitat, liderat per Salvador Illa. La líder republicana ha assegurat que Barcelona i Catalunya “són contextos diferents”.

Pel que fa a la consulta del juny passat, que finalment es va acabar ajornant perquè els militants que hi van anar per votar van superar l’aforament previst, la republicana ha insistit que hi va haver una “hipermobilització estranya”. Segons Alamany, és un exemple de coses que no han de passar en el futur d’ERC. I també ha assumit la seva responsabilitat per “no veure” què acabaria passant.

Crítiques als comuns pel canvi d’opinió sobre la Copa Amèrica

En l’entrevista, Alamany també s’ha referit al canvi de posicionament dels comuns sobre la Copa Amèrica, que demanaran al ple una auditoria externa per esclarir si hi ha hagut frau. La republicana no s’ha mossegat la llengua i ha assegurat que “s’ha de tenir una cada molt dura” perquè “ells han estat protagonistes” de l’organització. També ha recordat que hi ha vídeos i declaracions de Colau alcaldessa defensant l’organització de l’esdeveniment.

La líder d’ERC ha destacat que els republicans es van trobar la Copa Amèrica planificada i que l’únic que han fet és garantir el retorn social a la Barceloneta, el barri que rep l’impacte de l’organització d’aquesta cita esportiva. “Hem pactat que hi hagi 10 milions d’euros en inversions a la Barceloneta”, ha subratllat i ha afegit que “això és política útil”.

La polèmica dels cartells sobre l’Alzheimer

Pel que fa al cas dels cartells de l’Alzheimer contra els germans Maragall, la republicana s’ha compromès a “arribar fins al final” si acaba sent la nova secretària general d’ERC. Alamany ha assegurat que s’han de depurar responsabilitats perquè això “no torni a passar”. “Si no, no podrem reparar”, ha dit per després afegir que cal establir les “regles de joc” perquè “no torni a passar”.