L’Ajuntament de Barcelona comprarà, abans que acabi l’any, l’única finca propietat de l’Hospital Clínic que va sortir a subhasta i que va rebre una oferta. Es tracta d’un bloc de quatre pisos i un local al carrer de Las Navas de Tolosa, 339. El consistori finalment podrà adquirir aquesta finca a través del dret a tanteig per un preu de 460.000 €, que és la mateixa quantitat que havia posat al damunt de la taula un comprador privat durant el procés de subhasta pública.

Així ho ha anunciat la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Laia Bonet, durant una compareixença a la Comissió d’Ecologia i Urbanisme d’aquest mes d’octubre. “Exercim el tanteig a l’única finca en què podem fer-ho perquè hi ha hagut una oferta”, ha recordat Bonet, alhora que ha assegurat que “no hem dubtat a aplicar-lo, veient la possibilitat”.

Prometen una solució per als blocs restants

Pel que fa a les altres quatre finques que van sortir a subhasta, però que van quedar desertes perquè cap comprador va presentar una oferta, Bonet ha assegurat que l’Ajuntament està en “contacte permanent amb el Clínic i la Generalitat” per poder resoldre la causa: “Seguirem treballant els propers dies per trobar una solució i les converses van en bon camí”. La tinenta d’alcaldia també ha qualificat el cas dels pisos del Clínic com a “oportunitat per teixir una estratègia” perquè altres actius immobiliaris en situació similar es converteixin en habitatge públic.

La compareixença de Bonet a la comissió l’han demanada els comuns. Janet Sanz (BComú) ha demanat “un compromís clar i ferm” per als quatre blocs pendents i Damià Calvet (Junts) ha instat que hi hagi “una gestió accelerada per garantir el dret a l’habitatge”. Per la seva banda, Eva Baró (ERC) ha qualificat de “sorprenent que l’Ajuntament no inclogués els pisos” a l’equació de l’ampliació del Clínic, mentre que Juan Milián (PP) ha advertit que “la solució estructural a l’habitatge no es pot fer amb actuacions puntuals“. Liberto Senderos (Vox) ha dit que “pretendre que el Clínic resolgui el problema de l’habitatge no és correcte“.