L’Ajuntament de Barcelona no permetrà l’entrada de vehicles al carrer de la Muntanya, al Camp de l’Arpa del Clot, des del carrer de Mallorca. Els cotxes sí que podran entrar a l’eix verd —que ara encara està en obres— des dels altres carrers que el creuen. La prohibició evitarà el pas de cotxes per davant de l’entorn de l’Escola Dovella i també que el carrer es converteixi en una vida ràpida per connectar amb el passeig de Maragall.

Dos posicions enfrontades

Així, doncs, les pilones que hi ha ara mateix a l’entrada del carrer de la Muntanya, que hi són des que el carrer es va pacificar provisionalment, el 2020, no es retiraran. La prohibició d’aquest gir no ha estat exempta de polèmica al barri. La plataforma Millorem el Camp de l’Arpa havia demanat que sí que hi poguessin circular els cotxes dels veïns. Per aquest motiu, el districte de Sant Martí va obrir un debat entre les parts i finalment ha conclòs que els cotxes no circulin per aquest tram.

L’AFA de Dovella, satisfeta

La decisió ha satisfet els membres de l’AFA de l’Escola Dovella, que asseguren que aquest gir és clau per evitar que la futura via pacificada segueixi sent una “autopista” com ho era en el passat, assegura Màrius Comorera, membre de l’AFA. Comorera assegura que el carrer de Mallorca té molt de trànsit i, si s’hi permet l’entrada, els cotxes seguiran utilitzant el carrer de la Muntanya per pujar al passeig de Maragall.

Alerten d’un augment de la circulació en altres carrers

Per la seva banda, des de la plataforma Millorem el Camp de l’Arpa, Xavier González, assegura que haurien preferit que els veïns sí que poguessin circular per aquest tram, com passa a la resta del carrer. A més, González afegeix que les prohibicions a Muntanya comporten un augment important de la circulació per altres carrers com el de Puigmadrona.

Les obres al carrer de la Muntanya estan a punt de finalitzar i han de convertir la via en un espai pacificat amb preferència per a vianants i amb zones d’estada.