L’Ajuntament de Barcelona no demanarà una auditoria externa sobre l’impacte econòmic i les xifres d’audiència de la Copa Amèrica de vela, tal com sí que volien els comuns. Ada Colau (BComú), de fet, s’ha quedat sola al ple municipal d’aquest setembre defensant la proposta, mentre que ERC s’hi ha abstingut i la resta de partits (Junts, PSC, PP i Vox) hi han votat en contra. La demanda dels comuns arriba dies després que un reportatge periodístic avisés d’un possible frau per part dels organitzadors de la competició.

Colau, que era alcaldessa quan Barcelona va decidir acollir la Copa Amèrica, ha assegurat que la petició d’una auditoria “no té cap ànim partidista, sinó que és amb ànim d’autocrítica” i per fer “un exercici de transparència davant de la ciutadania”. Malgrat això, el fet de ser alcaldessa quan es va prendre la decisió li ha jugat a la contra.

Colau va aprovar que vingués la Copa Amèrica

Des del govern municipal, el tinent d’alcaldia, Jordi Valls, ha acusat Colau de fer “autocrítica des del victimisme” per “intentar eludir qualsevol responsabilitat”, mentre que Damià Calvet (Junts) li ha dit que “no la va enganyar ningú” i l’ha acusada de “passar de fer-se la foto amb el trofeu a posar-se darrere la pancarta del ‘no'”. Daniel Sierera (PP) ha avisat Colau que “si va prendre decisions equivocades, això es resol plegant” i Gonzalo de Oro (Vox) ha lamentat que “es penedeixi de l’única cosa que va fer bé“.

Jordi Coronas (ERC), que ha estat l’únic que s’ha abstingut en la proposta per demanar una auditoria externa sobre la Copa Amèrica, també ha carregat contra els comuns: “Són els primers en fer-se fotos quan són a govern i després pretenen agafar el Photoshop i esborrar-se quan són a l’oposició”, ha dit.