L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat als serveis jurídics de l’Ajuntament que estudiïn quines accions jurídiques pot emprendre el consistori pel cas Barcelonagate. “Estem mirant quina és l’acció jurídica més oportuna. Com a Ajuntament som els primers interessats que se sàpiga la veritat”, ha afirmat.

L’alcaldessa ha qualificat de “greus” les informacions publicades aquest diumenge sobre l’espionatge del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) en les negociacions per formar govern després de les eleccions municipals del 2019. “Sobretot, ara que hem conegut que potser poden afectar directament la ciutat de Barcelona”, ha afegit. “La voluntat del consistori, com a institució, com a Ajuntament, és poder-nos personar per, activament, poder demanar accedir a tota la informació i contribuir a esclarir tota la veritat per després, en conseqüència, demanar, si fos el cas, responsabilitats”.

Demana a Ernest Maragall que es disculpi

L’alcaldessa també ha demanat a Ernest Maragall que es disculpi per haver-la situat com a “beneficiària indirecta” de l’espionatge durant les negociacions per a la investidura: “No va ser un malentès, estava insinuant que jo me’n vaig aprofitar. És molt greu i totalment infundat”. Colau ha lamentat que les acusacions del republicà han arribat després de mantenir “una bona relació durant tot el mandat”.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, també s’ha mostrat molest per les declaracions de Maragall i ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que el faci rectificar.