Cada any escullen una desena de propostes musicals emergents i les ajuden a destacar en un panorama musical cada cop més saturat. Segons expliquen des del projecte Jägermusic al programa ‘Plaça Tísner‘, els donen “suport econòmic i estratègic, posicionament en festivals i visibilitat en xarxes socials i premsa especialitzada”. Es fixen, sobretot, en artistes “que interpel·lin a un públic jove” i aquest 2024 celebren el desè aniversari.

Hi ha bandes que van començar amb Jägermusic quan eren més petites i avui omplen grans recintes”
Lorenzo Aznar, Jägermusic

Lorenzo Aznar, un dels responsables de la iniciativa, destaca que hi ha diversos exemples de bandes “com Sen Senra, Samuraï, La Élite, Ginebras o Cariño que van començar amb Jägermusic quan eren més petites i avui omplen grans recintes”. Assegura que el seu objectiu és “reduir la diferència entre el que és massiu i global i el que és local i emergent”. També que propostes com la seva són especialment necessàries “en un moment en què les administracions públiques donen suport als festivals grans o a projectes que ja funcionen”.

Una empenta que pot marcar la diferència

Un dels exemples més visibles del programa són els escenaris Jägermusic, on toquen els grups que patrocinen i que trobem en festivals com el Vida de Vilanova, el Monkey Week a El Puerto de Santa Maria i el Brillante de Madrid.

Els ofereixen, però, suport de maneres diverses. “A nosaltres ens van pagar un vídeo en directe que captava molt bé la nostra essència”, assegura Genís Pena d’Alavedra. El grup barceloní és un dels que han passat pel programa en els darrers anys. Pena adverteix que “et fa fer aquell pas que et fa destacar respecte a la gran quantitat de bandes que hi ha al mateix nivell que tu”.

Sen Senra, Samuraï o Ginebras són alguns dels grups que han passat per Jagermusic, un programa que dona suport econòmic i estratègic i posiciona en festivals artistes que comencen

Les Pinplinpussies són una de les artistes que Jägermusic ha apadrinat aquest any. La cantant i guitarrista d’aquest duo bascocatalà, Raquel Pagès, reflexiona sobre el que els pot aportar: “Pots aprendre a tocar la guitarra o la bateria, però fer un projecte musical solvent és complicat”. Reivindica, a més, que “hi ha una escena underground molt rica” i que és important cuidar-la amb iniciatives com Jägermusic perquè, sense ella, “no existiria l’escena ‘mainstream'” o seria molt menys interessant.