El seu nom és Cristian Quirante Catalán, però és més conegut com a Alizzz. Es tracta d’un músic polifacètic que tant ha treballat amb C. Tangana com també ha compost temes per a Rosalía i Amaia. I ara, amb el seu propi grup presenta ‘Boicot’, un EP que suposa un canvi d’estil força important respecte als treballs anteriors.

Alizzz ha explicat al ‘Plaça Tísner’ que aquest canvi pot sorprendre alguns seguidors, però avisa que no serà l’últim: “Tinc una pulsió a fer coses així… quan estic còmode amb un estil determinat, necessito canviar de cop i fer alguna cosa que m’exciti i em motivi“. Els girs d’estil li han anat bé altres vegades: “Són aquestes apostes arriscades les que m’han fet arribar més lluny“.

El músic ha reivindicat el seu origen humil i el fet de no venir de cap nissaga d’artistes. Assegura que ha crescut en una família “en què ser artista no era una opció”. Per això diu que és molt conscient de les dificultats que ha hagut de superar: “Hi ha molta gent dedicant-se a coses al voltant de l’art, però ser un cantant, viure bé d’això i fins i tot guanyar un Grammy és molt complicat“.

I una de les darreres cançons de ‘Boicot’ és un homenatge a Castelldefels, al Baix Llobregat i als artistes que hi han nascut com ara Rosalía i Estopa. Alizz, que va néixer en aquest municipi, ha criticat que “es faci mofa” de la comarca i que sigui un territori “menystingut”. Per això, ha dit que “era bonic donar-li la volta, apropiar-me d’això i de pas reivindicar-me a mi mateix“.

Una carrera d’èxits

El músic, productor i compositor s’ha convertit en un dels noms més cobejats de la música urbana contemporània. La seva mescla de pop amb altres estils com el house, el trap i el reggaeton li han permès treure un disc, quatre EP i diversos senzills, però també compondre temes per a artistes com Becky G, Rosalía, Lola Índigo i Amaia.

Per la seva feina en el disc ‘El madrileño’, de C. Tangana, va guanyar el Grammy llatí a la millor enginyeria de gravació en un àlbum. Divendres, 3 de març, presentarà ‘Boicot’ amb el seu grup a la Sala Razzmatazz, amb totes les entrades venudes. Les properes oportunitats per escoltar-lo seran els concerts de Granada el 17 de març i de Màlaga el 18 de març. A Madrid actuarà el 23, però també ha penjat el cartell de “tot venut”.

L’entrevista sencera al ‘Plaça Tísner’