El tramvia de Barcelona inicia una prova pilot per determinar l’ocupació de les andanes en temps real, amb sensors de radiofreqüència com a sistema per comptar persones. Els sensors s’han instal·lat a diversos punts de dues parades de TRAM i es comuniquen entre ells a través d’ones de ràdio. Segons l’atenuació del senyal que rep cadascun d’ells, l’algoritme determina la quantitat de persones que es troben en aquell moment a l’andana.

Aquesta tecnologia permet preservar la identitat de les persones usuàries i, a diferència d’altres tecnologies, compta persones com els captadors de wifi o les càmeres.

Les dades permetran actuar en casos d’aglomeracions

Amb aquesta prova pilot es pretén validar un sistema que permeti actuar amb rapidesa en cas d’aglomeracions, enviant personal a les parades o activant alertes per la megafonia de l’andana. A més, tota la informació emmagatzemada permetrà una anàlisi més eficient de les dades d’ocupació, amb les quals es podrà crear un històric que permeti preveure aglomeracions puntuals a les andanes i generar
estadístiques
a partir de situacions reals.