Control segureatt aeroport del Prat

L’Aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-el Prat estrenarà, l’estiu del 2024, noves màquines al control de seguretat que estalviaran temps als passatgers. L’avantatge principal del sistema és que no serà necessari treure els líquids i els dispositius electrònics de les maletes: tauletes, ordinadors o telèfons mòbils. Està previst que les obres per instal·lar els aparells comencin abans de l’estiu del 2024 i que, per tant, ja estiguin en funcionament a la T2 durant l’època estival. Segons ha explicat la directora de l’aeroport, Eva Valenzuela, “el procés de seguretat serà molt més ràpid i net i suposarà un canvi important als controls”.

El millor novembre de la història a l’aeroport

Valenzuela ha fet l’anunci durant una compareixença aquest dimarts al matí en què s’han detallat les dades de passatgers a l’aeroport del darrer mes. El mes de novembre ha estat el millor de la història amb 3.831.469 passatgers, un 18,1 % més que el mateix mes de l’any passat. Des de principis d’any ja han passat per la infraestructura 45.952.003 passatgers.

La directora de l’aeroport també ha assegurat que en breu es podria arribar al màxim de la connectivitat internacional, donat l’interès de les companyies per obrir noves rutes a l’aeroport.

Sobre l’ampliació, Valenzuela ha mostrat “l’absolut respecte” per a totes les administracions i per la mesa que s’ha posat en marxa per estudiar-ne les possibilitats. La directora de l’aeroport ha volgut valorar totes les actuacions previstes i creu que “són de gran dimensió”.