L’Escola Lurdes vol que es pacifiqui el tram de carrer de Lincoln, que va entre el carrer de Laforja i el dels Madrazo, per on cada dia 200 alumnes entren i surten del centre educatiu. L’escola demana que es talli el trànsit de forma permanent i que es reformi aquesta part de carrer per convertir-se en un espai de joc per als infants i un lloc de trobada per a les famílies.

Nou accés per Lincoln

Des del setembre, per les mesures anticovid, l’Escola Lurdes ha habilitat un nou accés el carrer de Lincoln, amb l’objectiu d’evitar aglomeracions d’infants i famílies a la via Augusta, on hi ha les altres tres sortides. A les hores d’entrada i sortida de col·legi, l’escola amb el permís de l’Ajuntament, talla al trànsit el carrer de Lincoln des del carrer de Laforja per la seguretat dels alumnes perquè diuen des de l’escola que “tot i ser un carrer estret, té molta circulació”.

En el marc del programa Protegim les Escoles, l’Ajuntament preveu eliminar tres places de pàrquing del costat de la sortida. Però l’escola i l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes van més enllà: demanen que el primer tram del carrer de Lincoln es talli al trànsit de forma definitiva.

Espai de lleure

Des del centre, volen que el carrer es transformi en un espai de convivència i de lleure. Oriol Ymbert, de l’Escola Lurdes, afegeix que “hi ajudaria posar una sèrie d’elements lúdics, com pintar certs jocs a terra o posar-hi mobiliari com han fet en altres centres”.

“Volem un espai pacificat per als nens, que els convidi a jugar, a descansar, a reunir-se amb els companys i també convidi que les famílies es reuneixin”, diu Ana Echevarría, membre de la comissió del camí escolar de l’AMPA, que justament l’any passat es va estrenar.

vorera escola lurdes via augusta

Via Augusta més amable

La meitat dels alumnes de l’escola segueixen sortint per la via Augusta. Tot i que les tres sortides tenen una vorera gran, des de l’AMPA demanen que sigui un espai més amable on conviure infants, famílies i vianants. Demanen que s’hi col·loquin bancs i s’hi instal·li vegetació per aïllar una mica el soroll dels cotxes i convertir la sortida de l’escola en un lloc més agradable.