Dilluns de Pasqua és un dels dies amb més activitat de l’any a l’aeroport de Barcelona-el Prat perquè coincideix amb la fi de les vacances de Setmana Santa. Per a aquest 1 d’abril s’han programat 1.016 operacions, amb la qual cosa se superen les xifres del 2023, quan n’hi va haver 942. Alguns dels viatgers que han tornat a casa han passat les vacances a destinacions europees, com per exemple Milà i Porto. Molts d’ells coincideixen a dir que han estat unes vacances passades per aigua, però malgrat tot ha valgut molt la pena. “Ens ha plogut tots els dies”, explica una viatgera que ha visitat Milà. Una altra destaca que han fet totes les visites que tenien previstes amb paraigua.

En canvi, alguns ciutadans arribats de Zúric expliquen que allà els ha fet sol i també dies de núvol. En aquest cas, hi han anat a visitar familiars o amics. “Hem estat dos dies a Zúric a visitar una amiga i ha anat molt bé”, explica l’Aina. També ha arribat de la mateixa ciutat un altre jove que hi ha anat a visitar el seu cosí.

Xifres superiors a l’any passat, però per sota del 2019

Les xifres de vols que han arribat o han sortit des de l’aeroport de Barcelona aquesta Setmana Santa són superiors a les del mateix període de l’any passat: 9.703 vols en total aquest 2024 i 9.647 el 2023. Tot i això, els números d’enguany encara estan per sota dels de la Setmana Santa del 2019, abans de la pandèmia, quan es van registrar 10.780 operacions.