Avaria elèctrica rodalies
Foto: Sònia Bagut

Una avaria elèctrica a les instal·lacions d’Adif ha deixat sense circulació de trens de Rodalies de Catalunya el tram entre Barcelona-Sants i Castelldefels durant dues hores. La incidència ha afectat les línies R2, R2 Nord, R2 Sud, R13, R14, R15, R16, R17, que durant tot aquest temps han tingut la circulació interrompuda i Renfe no ha previst un servei alternatiu per carretera per cobrir el trajecte afectat. Durant el problema, molts vagons han estat a les fosques i sense ventilació.

Estacions com la de Barcelona-Sants, Bellvitge, El Prat de Llobregat, Viladecans o Gavà han patit les conseqüències d’aquesta avaria. En alguns casos, les andanes han estat plenes de passatgers esperant per poder agafar un tren. Diversos combois han estat completament aturats entremig de dues estacions, alguns plens amb desenes de persones a dins.

Vagons a les fosques i sense ventilació

Diversos usuaris afectats han mostrat les seves queixes a través de les xarxes socials. Alguns asseguren que han estat dins dels trens amb els llums apagats i d’altres, que no funcionava la ventilació dels vagons.

betevé ha pogut parlar amb la Marta Roqueta, una usuària que ha estat atrapada en un comboi entre El Prat de Llobregat i Viladecans des d’abans de les 17 h. Explica que tan bon punt ha agafat el tren aquest ha circulat molt lentament fins a aturar-se. Durant més d’una hora i mitja els vagons han estat a les fosques. “Tots els vagons han estat apagats. El maquinista ha obert les portes perquè poguéssim respirar“, ha narrat.

El tren de la Marta s’ha aturat en un lloc “de difícil accés”, fet que complica gestionar un servei alternatiu d’autobús per als passatgers atrapats.