El servei de Rodalies ha quedat alterat aquest diumenge al migdia durant unes tres hores a Barcelona per dues incidències que han generant retards i desviacions en tres línies. D’una banda, tècnics d’Adif han estat treballant en una avaria a la catenària entre les estacions de Sants i Plaça de Catalunya, que ha afectat la freqüència de pas dels trens de les línies R1, R3 i R4. Segons ha informat Renfe, mentre ha durat la incidència, només han circulat dos trens per hora i sentit en aquestes línies i alguns combois s’han hagut de desviar pel túnel de Passeig de Gràcia, per esquivar les estacions de Plaça de Catalunya i d’Arc de Triomf.

A hores d’ara el servei ja s’ha restablert i des de Renfe asseguren els trens, a poc a poc, recuperen la freqüència de pas habitual.

On també s’han produït retards, d’entre 10 i 15 minuts segons Renfe, ha sigut a la línia R4 entre Cerdanyola del Vallès i l’estació de Sabadell Sud. Aquí, l’origen de la incidència l’han atribuïda a un tall de cable, que han descartat que sigui per robatori.

Queixes d’usuaris a les xarxes

Alguns dels passatgers que s’han vist afectats pels retards han criticat a les xarxes que han trobat a faltar més informació a peu d’andana. Han assegurat que en alguns casos han hagut d’esperar més de 30 minuts i que se’ls ha fet feixuc per la calor que feia les andanes.