Acció heroica amb final feliç a l’andana de Sants Estació de l’L5 del metro en sentit Vall d’Hebron. Els mossos d’esquadra que hi patrullaven van sentir un cop molt fort i la veu d’un nen que demanava ajuda. En acostar-s’hi, hi havia un home inconscient estès a la via. Un dels agents es va apropar a l’intèrfon d’auxili, al mig de l’andana, i va demanar que s’aturés immediatament la circulació de combois. Però no hi va haver temps.

L’altre mosso, en veure que no reaccionava, va saltar a les vies i, amb l’ajuda de dos usuaris, va pujar l’accidentat a l’andana. Pocs segons després del rescat, el comboi ja entrava a l’estació. Per tant, el policia i els usuaris del metro que es van llançar a la via van evitar l’atropellament.

En aquest cas no hi va haver temps d’aturar la circulació de trens, però Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recorda que dins la xarxa de metro hi ha 2.300 intèrfons per avisar d’una emergència al Centre de Control de Metro. Des d’allà, a qualsevol hora del dia, poden enviar-hi assistència mèdica, si hi ha un passatger indisposat; organitzar el rescat dels ocupants d’un ascensor; cridar els bombers, si es detecta fum; o bé alertar els vigilants de seguretat i la policia, si s’hi ha produït un fet denunciable.